Tranšírovanie
Publikované 18.01.2017 v 20:04 v kategórii Technika obsluhy, prečítané: 3333x
Tranšírovanie - je odvodené od slova trancheur, čo znamená odkrojiť,
odrezať, odseknúť
Podstatou je krájanie, delenie,
vykosťovanie hydiny, jatočného mäsa, rýb, kôrovcov ale i krájanie, delenie
ovocia
Filetovať znamená krájať tenké rezy.
Pomôcky na tranšírovanie sú: flambovací vozík ,keridón, tranšírovacia doska,nože, omáčnik, stolový ohrievač,tanier na zvyšky, servírovacie taniere, tanier na dekoráciu, tranšírovací a prekladací príbor.
Postup tranšírovania kurčaťa.
Prinášame na mise a prezentujeme. Preložíme na tranšírovaciu dosku. Otvor brušnej dutiny smeruje k ľavej ruke. Rovnako postupujeme aj s ľavým stehnom.Oddelíme krídla. Vykonáme prsný rez od hlavného otvoru k brušnej dutine po oboch stranách prsnej kosti .Prekladacím príborom a lyžicou vsunutou do rezu oddeľujeme prsia. Kurča otočíme oddelíme ustrice – prekladacím príborom. Kostru –carcasse prikryjeme obrúskom a odnesieme.Tranšírované porcie ukladáme počas tranšírovania do pôvodného stavu na misu, ktorá je na ohrievacom telese.
Komentáre
Celkom 0 kometárov